Skärmavbild 2021-08-16 kl. 19.17.44
90-konto-grey-BG

Donera

Pengar är viktigt

Vi behöver ditt stöd för att vi ska kunna starta och utveckla verksamheter, samt skala vårt koncept så att fler kan ta del av de modeller för utveckling som vi tagit fram. R&D (research and development) kostar, och din gåva gör skillnad. Både för den enskilda individen i varje verksamhet, och eftersom den bidrar till en hållbar framtid i regionen - och för oss här i Sverige. 

90konot-giva2

90-KONTO: 900243-7

Läs mer

UtedassYennenga-1-1

GÅVOBEVIS

Maila namn, tema och personlighälsning för gåvokort att fira nära och kära.

svält-yp

AKTUELL KAMPANJ

Just nu är det svältkatastrof! Bidra till ett extra mål mat i skolan!

qr-1

SWISH: 123 900 24 37

lavendla

MINNESGÅVA

Skänk en minnesgåva genom Lavendla.se
Maila för personligt minnesblad:
global-goals-logo

GLOBALA MÅLEN

Bli månadsgivare

Genom att göra regelbundna insättningar ökar du våra möjligheter till långsiktig planering och trygghet i verksamheterna. Månadsgivarna är grundläggande för stadig utveckling! Några exempel:

  • Bli skolfadder: Skolkostnaden för ett barn är ca 300kr/månad, inklusive allt material, skolmat, frukt samt utökad skolhälsovård.
  • Sponsra en lön: Personalen är det viktigaste vi har för att fortsätta utveckla verksamheter och testa metoder som är anpassade till de lokala förutsättningarna. Därför kan du eller ditt företag bidra till en specifik persons lön: 1000–4 000 kr/månad beroende på yrke. Hör av dig så matchar vi dig med rätt person!

Vi har också en rad fonder som du kan donera pengar till:

  • Stipendiefonden: En fond för att öka antalet stipendier för högre utbildning, för de studenter som klarat gymnasiet. Fonden ger möjlighet att fullfölja högre studier samt externa utbildningar. Detta är också ett sätt för Yennenga Progress att säkerställa den framtida tillsättningen av personal med rätt kompetens.
  • Akutfonden: Dessa pengar används när någon i eller utanför byn akut behöver stora medicinska insatser som familjen omöjligt kan betala själva.
  • Klitorisfonden: En fond för den som vill öppna upp och rekonstruera klitoris efter kvinnlig omskärelse, för att minska komplikationer och få ett mer behagligt sexualliv.
  • Tandvårdsfonden: Pengar för nya tänder, eftersom tandvården i Burkina Faso i stort sett går ut på att dra ut den tand som orsakar problem.

Nyckeln till förändring är ditt engagemang!

17_genomforande_och_partnerskap

Världen är idag mer sammankopplad än någonsin tidigare och Globala målen kan bara förverkligas genom globalt partnerskap och samarbete. Genomförandet av målen kräver global solidaritet, kapacitetsutveckling och mobilisering av ekonomiska resurser för att säkerställa att inget land eller någon grupp lämnas utanför i utvecklingen.